Oceral Deri Spreyi Nedir? Ne İçin Kullanılır? Oceral Deri Spreyi Fiyatı
Yazıda Neler Var?
Cildimiz her daim hassas ve narin… Bu da olası problemlere karşı bizleri çoğu zaman savunmasız bırakabiliyor. Bu içeriğimizde sizi cilt üzerinde oluşum gösteren mantar hastalıklarının tedavisi için sıklıkla başvurulan ve reçete edilen Oceral Deri Spreyi ile daha yakından tanıştıracağız. Dermatolojik Antifungaller kategorisinde yer alan bu sprey, mantar sorunu için doğru ve düzenli şekilde kullanıldığında adeta mucizevi bir iksir! Şimdi gelin, ne için kullanılıyor ve nasıl kullanılıyor detaylarıyla öğrenelim…
Oceral Deri Spreyi Nedir?
Saba İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin üretimini üstlendiği sprey, 20 ml plastik sprey şişe olarak eczanelerde satılır. Etken madde olarak ise Oksinazol nitrat içerir.
Buna ek olarak içeriğinde yer almakta olan yardımcı maddeler içerisinde; etanol ve benzil alkol bulunmaktadır. Haricen ve topikal olarak uygulanan Oceral, cilt yüzeyinde mantar oluşumunu manipüle eder.
Oceral Deri Spreyi Ne İçin Kullanılır?
- Deride mantar üremesinin neden olduğu kaşıntıyı durdurur.
- Mantar nedenli olarak oluşan ayak kokusunun giderilmesinde etkilidir.
- Saç derisinde meydana gelen mantar problemini çözüme kavuşturarak, saçkıran gibi hastalıkları tedavi ederek saç derisini onarır ve dökülme sorununu ortadan kaldırır.
- Tırnaklarda gözlemlenen renk ve yapı bozukluğuna neden olarak tırnak dokusunu tahribata uğratan tırnak mantarının tedavisinde etkilidir.
- Vücudun çeşitli bölgelerinde oluşabilen mantara bağlı kaşıntı ve pul pul dökülme sorununda etkilidir.
- Kasık mantarı tedavisinde endikasyon gösterir
- Dış genital organlarda oluşan mantar hastalığında kullanılabilir.
- Sırt, dekolte bölgesi ve kol gibi bölgelerde renk değişimi ile gözlemlenen deri hastalıklarında etkindir.
Oceral Deri Spreyi Nasıl Kullanılır?
Not: İlacın kullanımı ile meydana gelebilecek olan olası sağlık risklerini minimalize etmek için doktorunuzun reçetesi ve kullanım önerisi olmadan kullanmaktan sakının. Oceral Sprey prospektüsünde yer alan kullanım önerisi için aşağıdaki yönergeleri takip edin:
Öncelikli olarak uygulanacak olan bölgeyi yıkayın ve ardından iyice kurulayın. Ardından mantar probleminin gözlemlendiği cilt yüzeyine, alanın genişliğine göre bir-iki kez püskürtünüz. Bu işlemin ardından bölgenin hava almasına engel olacak şekilde kapatıp, sarmaktan kaçının. Hastalığın şiddeti ve alanın büyüklüğü göz önünde bulundurularak günde 1 ya da 2 kez kullanılabilir. Problemli bölgenin tedaviye cevap vermesi için iki hafta boyunca düzenli olarak kullanın. Ayak mantarında ise tedavinin tamamlanması için 1 ay süresince kullanılması gerekmektedir.
Genital bölgede oluşan mantarın tedavisi için, sprey formunun içerisinde yer alan alkol bileşenin tahriş oluşturma riskini ortadan kaldırmak için tedaviye öncelikli olarak krem formu ile başlanılması önerilir. Daha sonra spreyle davam edilmesinde bir sakınca yoktur. Spreyi genital bölgeye uyguladıktan sonra alkolün uçucusu özelliğinin devreye girmesi için kısa bir süre bölgeyi açıkta bırakarak hava alasını sağlayın.
Dikkat: Oceral, topikal kullanım için uygun olan bir ilaçtır. İlacı kesinlikle ağız yoluyla almayınız ve göz çevresiyle temasından kaçınınız. Bu iki durumun kazayla meydana gelmesi durumunda vakit kaybetmeden sağlık kuruluşuna başvurunuz.
Oceral Deri Spreyi Hamilelikte Kullanılır mı?
Gebelik kategorisi B olan Oceral, hamilelik ve hamilelik şüphesi durumlarında ancak doktor önerisi ile kullanılmalıdır.
Hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen araştırma ve deney çalışmalarında gebeliğin ve fetüsün gelişine etki eden herhangi bir olumsuzluk kaydedilmemiş olmasına karşın insanlar üzerinde net bir kanıya varılabilecek ölçüde çalışma gerçekleştirilmemiştir.
Oceral Deri Spreyi Emzirirken Kullanılabilir mi?
İlacın etken maddesi olan Oksinazol, topikal olarak uygulandığında süte karışma eğilimi gösteren bir maddedir. Bu nedenle emziren annelerin kullanmaması önerilir. Ancak bazı durumlarda hekiminiz tarafından yapılacak olan risk ve yarar değerlendirilmesi sonucunda kullanımına onay verilebilir.
Oceral Deri Spreyi Çocuklarda Kullanılır mı?
12 yaşın altındaki yaş guruplarında mantar hastalığı oldukça nadiren rastlanmaktadır. Fakat böyle bir problemin meydana gelmesi durumunda çocuklarda da kullanımı uygundur.
Oceral Deri Spreyi Yan Etkileri
İlacın içeriğinde yer almakta olan etken ve yardımcı maddelere karşı duyarlılığınız varsa, alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu ve bunun dışındaki aşağıdaki olumsuz etkilerin oluşması durumda en yakın tıbbi kuruluşa başvurunuz.
- Uygulandığı bölgede meydana gelen kızarıklık ve diğer renk değişimleri
- Vücudun diğer bölgelerinde oluşan ani renk değişimleri
- Kaşıntı
- Yanma hissiyatı
- Nefes darlığı ve solunum düzensizlikleri
- Göğüs sıkışması ve buna bağlı olarak boğulma hissi
- Boğazda nefes almayı zorlaştıran şişkinlik
- Burunda kaşıntı, akıntı ve art arda hapşırma
- Gözde kaşıntı
- Uygulanan bölgede kabarıklık ve döküntüler
- Nabız yükselmesi
- Halsizlik
- Baş dönmesi
- Karın ağrısı
- Bulantı ve kusma
Oceral Deri Spreyi Fiyat
Eczanelerden normal reçete ile edinebileceğiz ilaç, SGK tarafından da ödenmektedir. 2021 yılı için satışa sunulan güncel fiyat bilgisi; 30.08 TL.
Oceral Deri Spreyi Muadilleri
İlacı temin etmekte sorun yaşadığınız durumlarda aynı etken madde ve endikasyonlara sahip olan aşağıdaki ilaçları kullanabilirsiniz.
- Oceral Krem
- Oxezole Sprey
- Oxezole Krem
- Zolexol Sprey
- Zolexol Krem
- Dermoksin Krem
Oceral Deri Spreyi Kullananlar
User 1: Ayaklardaki mantar sorunu için tek ve en etkili çözüm, üzerine tanımam.
User 2: Genital bölgede sprey hali kesinlikle kullanılmamalıymış, kötü bir tecrübe yaşadım. Aşırı derece yakıyor ve kaşınıyor. Doktor krem olanın versiyonunun genital bölge için daha uygun olacağını söyledi. Ben yandım siz yanmayın.
User 3: Kişisel hijyenine çok dikkat eden biri olmama rağmen, ayaklarımdaki mantar yüzünden leş gibi kokuyordu. Deodorant fayda etmedi, kaç tane krem kullandım fayda etmedi. Bir yerde ayakkabılarımı çıkarmak kabustu. Umudum olmadan denedim ama çok faydasını gördüm. Sadece düzenli kullanın yeter.
Bu içerik de ilginizi çekebilir: Hayalperest Değil, Hasta Olabilirsiniz! Aşırı Hayal Kurma Hastalığı: Maladaptive Daydreaming Sendromu