istanbul escort escort istanbul kadikoy escort escort bayan kayasehir escort antalya eskort bayan antalya escort atasehir escort umraniye escort şişli escort taksim escort halkalı escort avcılar escort bursa escort istanbul escort bayan kağıthane escort
Zevosis

Hint Yağı Nedir? Hint Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Hint yağı, binyıllardır şifacıların yaşlılık lekeleri, kızarıklıklar, çatlaklar ve güneş yanıklarını ve çok daha fazlasını tedavi etmek amacıyla kullandıkları doğal bir mucizedir.

  • 19 Kasım 2021
  • 84 kez görüntülendi.
Hint Yağı Nedir? Hint Yağının Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Hindistan’da ortaya çıkan ve 3.000 yıldan fazla bir süredir bilinen en eski doğal ilaçlardan biri kabul edilen Hint yağı, ayurvedik tıbbın (kökeni Hindistan’ın Vedik kültürüne dayanan doğal şifa sistemi ) temel öğelerinden biridir. Pek çok tıbbi, endüstriyel ve farmasötik kullanımı olsa da en çok saç ve cilt faydaları ile popülerdir! 

Hint yağı, kesin etki mekanizmaları hakkında çok fazla araştırma olmasa da saç bakımından akneye ve bağışıklık sistemini desteklemeye kadar her şeye faydası olduğu önerilen geleneksel devalardan biridir. Gelin daha yakından bakalım…  

Hint Yağı Nedir ve Nereden Gelir? 

Ricinus communis adı verilen çok yıllık çiçekli bir bitkinin tohumlarından elde edilen Hint yağı, Akdeniz, Doğu Afrika ve Hindistan’a özgü olsa da bir süredir süs bitkisi olarak da kullanıldığı için artık dünyanın hemen her yerinde bulunur.  

Ayurveda ve halk arasında yüzyıllardır kullanılan Hint yağı, E vitamini, mineraller ve proteinlerle doludur. Omega 6 ve Omega 9 yağ asitleri dahil olmak üzere doymamış yağ asitleri açısından da zengindir. Ayrıca, bağırsak lipazları tarafından salınan risinoleik asitte yüksektir, yani Hint yağının etkilerini pekiştiren ve diğer doğal ürünlerde yüksek konsantrasyonlarda bulunmayan eşsiz bir yağ asidinde… 

Hint Yağının Faydaları 

Hint yağının kayda geçen özellikleri arasında anti-alerjenik, anti-inflamatuar, antioksidan, anti-fungal, anti-mikrobiyal, bağışıklık güçlendirici ve analjezik faydaları bulunmaktadır. Ayrıca hem oral ve hem de topikal uygulanabiliyor olması, onu son derece kullanışlı, çok yönlü kılar ve çeşitli sağlık problemleri için ideal alternatiflerden biri haline getirir.  

Diğer öne çıkan özelliklerinden biri tatsız ve kokusuz olmasıdır. Böylece harika bir taşıyıcı yağdır ve uçucu yağlara katkıda bulunabilir. 

Hamile Kadınlar Hint Yağı Kullanabilir mi? 

Hint yağı herkes için uygun olmayabilir ve özellikle hamilelik sırasında kullanılmadan önce bir doktora danışılmalıdır. Doğumu tetikleyebileceği için hamile kadınların Hint yağından kaçınması önerilir.  

Hint Yağı Nasıl Kullanılır? 

hint yağı
  • Sindirim Sistemi İçin

Hint yağındaki risinoleik asit, uyarıcı görevi görerek kabızlık ve gaz sorunları için etkili bir çözüm olabilir. Müshil olarak kullanılacaksa ağızdan alınmalıdır. Sık rastlanmasa da bazı yan etkiler, karın kramplarından besin emilim bozukluğuna kadar değişir. Ancak çocuklar için yeterince güvenli olduğu belirtilir ve hatta bebeklerin kabızlık, gaz ve kolik rahatsızlıkları için karna masaj yaparak uygulanması önerilir.  

  • Cilt Bakımı İçin

Hint yağı, binyıllardır şifacıların yaşlılık lekeleri, kızarıklıklar, çatlaklar ve güneş yanıklarını ve çok daha fazlasını tedavi etmek amacıyla kullandıkları doğal bir mucizedir. Ve bugün herhangi bir cilt bakım ritüeli için doğal bir ektir. Üstelik sadece kozmetik müdahaleler için değil, mantar ve iltihap gibi daha ciddi sorunları önlemek için de iyi bir alternatiftir. Çocuklar için de güvenli olan Hint yağı, bebek pişikleri için de mucizeler yaratabilir.  

  • Saç Bakımı İçin

Söz konusu saç bakımı ve özellikle de hızlı ve sağlıklı saç uzatmak olduğunda, Hint yağı en popüler seçeneklerden biri! Bu özel kullanım hakkında bulgular sunan araştırmalar olmasa da kullanıcı yorumları ortak özellikler ve memnuniyet içerir. Örneğin, Hint yağı ile saç derisine yapılan masaj saçların uzamasını teşvik ederken aynı zamanda kafa derisinde yaşanacak bakteriyel ve mantar sorunlarını giderebilir. Ayrıca harika bir nemlendirici olduğu söylenir ve saçlara parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. 

  • Kaş ve Kirpik İçin

Güzellik blogger ve vlogger’ları tarafından, kirpik ve/ veya kaş büyümesini teşvik etmeye yardımcı olması için tamamen doğal bir tedavi olarak Hint yağı önerilir. Kırılgan yapılı ya da dökülen kaş ve kirpiklere etkili olan metot, Hint yağının nemlendirici özelliğinden faydalanarak onları güçlendirir ve daha az dökülmelerini sağlar. Benzer amaçlarla, sakallarda da kullanılabilir. 

  • Akne İçin

Anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde, akneler için harika bir tedavi yöntemi olabilir. Etkilenen bölgelere aşırıya kaçmadan yapılan topikal uygulama, bu iltihaplı cilt lekelerinin sebep olduğu renk değişimleri ve şişkinliklerde büyük fark yaratır. 

  • Ağrı İçin

Hint yağı, ağrılı eklemleri ve kasları rahatlatabileceği gibi artrite bağlı ağrıları da giderir. İçeriğindeki risinoleik asit, kasların derinliklerine nüfus ederek anti-inflamatuar özelliklerini sergiler. 

  • Bağışıklık Sistemi İçin

Bağışıklık sisteminin sağlığı, yaşam kalitemiz için son derece önemlidir. Düzenli ve oral olarak tüketmenin bağışıklık sistemini iyileştirdiği ve güçlendirdiği düşünülmektedir. Ve çoğu zaman vücuttaki sağlıksız bir inflamatuar’dan kaynaklanan alerjiler ve kızarıklıklar gibi tepkilere potansiyel olarak yardımcı olur. Dikkat edilmesi gereken doz ayarıdır. Ayrıca ishale ve elektrolit anormalliğine neden olabilir. Bu yüzden, takviye olarak kullanmaya başlamadan önce bir sağlık uzmanıyla konuştuğunuzdan emin olmalısınız. 

  • Detoks İçin

Alternatif sağlık uzmanları, Hint yağının, toksinlerin vücuttan sağlıklı bir şekilde atılması için çok önemli olan lenfatik drenaja yardımcı olarak lenfatik sistem üzerinde iyi etkileri olduğuna inanıyor. Lenfatik sisteminiz düzgün çalışmadığında atık ve toksinler birikebilir ve bu da sizi hasta edebilir. İşte Hint yağının devreye girdiği yer tam da burasıdır. Cildiniz tarafından emilen Hint yağı, lenfosit sayınızı arttırır ve dokularınızdaki toksinlerin atılmasını hızlandırır.

Bu içerik de ilginizi çekebilir: Pembe Kuvars Taşı ile Aşık Edin! Pembe Kuvars Taşı Nasıl Kullanılır, Faydaları Nelerdir?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ