Reparil Jel Nedir, Nasıl Kullanılır? Reparil Jel Ne İşe Yarar?
Yazıda Neler Var?
Her an her yerde gerçekleşebilecek incinme, burkulma, ezilme ve çürüklere hızlı müdahale etmek için etkili bir çözüm olan Reparil Jel, ağrıyı kesmekle kalmıyor sıvı birikimini azaltıyor ve şişmeyi de önlüyor. Son derece olumlu kullanıcı dönüşleri olan jelin, özellikle acil durumlarda el altında bulunması gereken mucizevi bir formül olduğu söyleniyor. Doktorlar tarafından da sıklıkla önerilen bu ilacı biraz daha yakından inceleyelim istedik…
Reparil Jel Nedir?
Madaus GmbH lisansıyla Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş. tarafından üretilen ve tam adı Reparil Gel N olan ilacın etkin maddeleri dietilamin salisilat ve essin. 50 gr’lık tüpler içerisinde paketlenen üç kat etkili alkol bazlı özel ve renksiz bir formül olan Reparil jel, haricen ve topikal olarak uygulanıyor.
Çeşitli travmalar sonucu vücutta oluşan çürük, ezik, kızarıklık, kan toplanması gibi sorunlar dışında sırt, bel, omurga ağrılarında, yüzeysel toplardamar iltihaplanmalarında ve varisli damarların tedavisinde de etkili olduğu biliniyor.
İltihap giderici ve şişliği önleyici özelliklerinin yanı sıra güçlü ağrı kesici özelliğe sahip olan Reparil Gel N, oluşan ani veya sürekli ağrıları hafifletiyor.
Ayrıca sarsıntı sebepli baş ağrıları ve tendon kılıflarının iltihabı olan tendinit vakalarında destek tedavi olarak ve çeşitli kas- eklem ağrılarının giderilmesi için de tercih edilen formüllerden birisi.
Antienflamatuar, ödem önleyici ve ağrı kesici özellikleri ile sporcu yaralanmalarında da sıklıkla başvurulan bir ürün.
Reparil Jel Nasıl Kullanılır?
Doktorunuz tarafından farklı bir uygulama önerilmediği sürece günde bir veya birkaç kez uygulanabilen Reparil Gel N, etkilenen ve tedavi edilmek istenen bölgeye ince bir tabaka halinde sürülüyor. Masaj yaparak ya da ovalayarak yedirilmesi gerekmiyor ama istenirse yapılabilir.
Reparil Jel Yan Etkileri
İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiş de olsa, nadir görülen Reparil Gel N’in yan etkilerine genellikle deri üzerinde alerjik reaksiyonlar olarak rastlanıyor. Jelin uygulandığı bölgede eritem ve deri döküntüsü oluşabiliyor. Aspirine duyarlı hastalarda ise ürtiker ve anjiyo-nevrotik ödem gelişebiliyor.
Alkol içeriği nedeniyle egzama veya ülserasyon bölgelerine veya terapötik ışınlamaya maruz kalan cilde uygulanmaması gerekiyor, olası yanma hissini önlemek için sadece çevresine sürülmesi öneriliyor.
Herhangi bir yan etki yaşadığınız takdirde, hemen ilacı kullanmayı bırakın ve acil olarak doktorunuza başvurun.
Reparil Jel Hamilelik ve Emzirme
Yakın tıbbi gözetim altında bulunmadıkları sürece hamile ve emziren kadınların Reparil jeli kullanılması önerilmiyor. Bununla birlikte, eğer ilacı kullanırken hamile olduğunuzu öğrenirseniz ilacı derhal keserek doktorunuz ile iletişime geçmelisiniz.
Konuya dair araştırmalar olmamasına rağmen, ilacın etken maddelerinin vücut tarafından emilerek bebeği veya anne sütünü etkileyebileceği için doktor tarafından fayda risk analizini yapılarak kişinin ilacı kullanıp kullanmaması gerektiğine karar verilmesi öngörülüyor. Eğer kullanılacaksa da mutlaka doktor gözetiminde ve 3 haftadan fazla olmamak şartı ile kullanılıyor.
Reparil Jel Hangi Durumlarda Kullanılmamalıdır?
Her ilaçta olduğu gibi Reparil jel de bazı durumlarda daha yüksek risk teşkil ediyor ve dikkatli olunması gerekiyor. Bu durumları maddeler halinde sıralarsak:
- Açık yaraların olduğu bölgelere uygulama
- Enfekte olmuş deri bölgelerine uygulama
- Işın tedavisi gören hastalara uygulama
- Göz ve çevresine uygulama
- Mukoza yapılarına uygulama
- Deri bütünlüğü bozulmuş bölgelere uygulama
Reparil Jel Muadili
Reparil Gel N’in en çok tanınan ve kullanılan iki muadili, Jelgo 50gr Jel ve Prepagel 40 gr Jel. Bu ilaçlar birebir aynı etki göstermeseler de içerikleri benzer ve etken maddeleri aynı ama farklı firmalar tarafından üretiliyorlar.
Reparil Jel Fiyatı
Reçetesiz de satılan, ancak doktor tavsiyesi üzerine ve doktorun belirttiği talimatlara uyularak uygulanması gereken Reparil jel 2021 fiyatı 23.17 TL.
Bu içerik de ilginizi çekebilir: Benzoxin Krem Nedir, Nasıl Kullanılır? Lekelere İyi Gelir mi?