Jelgo Jel Nedir, Nasıl Kullanılır? Yan Etkileri Nelerdir?
Yazıda Neler Var?
Jelgo jel, iskelet ve kas sistemi sağlığı için önemli bir üründür. Kas gevşetici olmamasına rağmen kasları gevşetip rahatlattığı için siyatik, bel, sırt, omuz, ayak ağrısı gibi şikayetlere hızla çözüm olur. Spor kazaları veya diğer travmalar sonrası ortaya çıkan kas ve eklem sorunlarının tedavisinde sıklıkla tercih edilen ilaç ezikler, çürükler, incinmeler, distorsiyon, hematom ve tendovaginit gibi rahatsızlıklar, yüzeysel tromboflebit ve variköz damar tedavisi gibi durumlar için oldukça iyi bir alternatiftir. Ayrıca romatizmal hastalıklardan kaynaklı ağrıları dindirmek için de kullanılabilir.
Jelgo Jel Nedir?
Ruhsat sahibi Tripharma İlaç Sanayi ve Ticaret A. Ş. tarafından üretilen Jelgo Jel’in etken maddeleri essin ve dietilamin salisilat’tır. İçeriğindeki yardımcı maddeler ise lavanta yağı, portakal çiçeği yağı, karbomer, makrogol-6-gliserol kaprilokaprat, EDTA disodyum, trometamol, izopropil alkol ve saf sudan oluşur. 50 gramlık tüpler içinde hafif sarı renkte şeffaf bir krem olarak satışa sunulur.
Tablet kullanmak istemeyenler için iyi bir alternatif olan jel, kortizon içermez ve topikal kas eklem ağrı ilaçları gurubuna ait bir cilt ürünüdür.
Jelgo Jel Nasıl Kullanılır?
Doktorunuz tarafından önerilen özel bir yöntem yoksa, prospektüsü okuyun. Jelgo jel kremi önerilenden daha çok veya daha az miktarlarda ya da daha uzun süre kullanmayın.
İlacı sürmeden önce ilgili bölgenin temiz ve kuru olduğundan emin olun. Ürünü, tahriş olmuş cilde sürmemeye dikkat edin.
Etkilenen bölgeye ince bir tabaka halinde sürün ve tamamen emilene kadar masaj yaparak yedirin. Günde 4 kez kullanılabilir. Kullanımdan önce ve sonra ellerinizi yıkamayı unutmayınız.
Jelgo Jel Yan Etkileri
Lokal uygulamalarda çok iyi tolere edilen bir ilaç olarak nadiren hafif ve geçici yan etkilere sebebiyet verir. Sürülen bölgede kızarıklık, kaşıntı veya pul pul dökülme gözlemlenirse kullanmaya son verip, doktorunuzla iletişime geçin.
Eğer sürülen bölgede kabarcıklar, şişlik, artan veya olağandışı ağrı da dahil olmak üzere ciddi yan etki fark ederseniz, hemen doktorunuza bildirin.
Jelgo Jel Emzirme ve Hamilelik
İlacın gebelik kategorisi C’dir. Bu kategorideki ilaçlar gebeler üzerinde kullanılırken özellikle dikkatli olunmalıdır. Hamile veya emziren kadınlarda yarar/zarar oranı ilgili hekim tarafından değerlendirilmelidir. Ancak hamilelik döneminde geniş yüzeylere uygulamaktan ve emzirme döneminde de göğüs bölgesine uygulamaktan kaçınılmalıdır.
Jelgo Jel Hangi Durumlarda Kullanılmamalıdır?
Aşağıdaki durumlarda ve bölgelerde kullanımı sakıncalıdır:
- İlaçtaki etken ya da yardımcı maddelerden birine alerjiniz var ise kesinlikle kullanılmamalıdır
- Ağız içi boşluğunda, gözlerde ve kulak içinde kullanılmamalıdır
- Açık yaralarda kullanılmamalıdır
- Yaralı deri yüzeyinde kullanılmamalıdır
- Işın tedavisi görmekte olan vücut bölgesinde kullanılmamalıdır
- Bebeklerde
- Pıhtılaşma önleyici ilaçlar kullanılıyorsa
- Kan şekeri düşürücü ilaçlar kullanılıyorsa
- Böbrek ve karaciğer yetmezliğinden mustarip ve tedavi gören hastalarda uzun süreli ve geniş cilt yüzeylerinde
- Çocuklarda son derece dikkatli bir şekilde ve kısa sürelerle kullanılmalıdır. Ayrıca çocuklarda geniş cilt yüzeylerinde kullanılmamalıdır
Jelgo Jel Muadili
- Algesal pomad
- Ben-gay
- Capsigel pomad
- Reparil jel
- Terapix jel
Jelgo Jel Fiyatı
Normal reçete ile eczanelerde satılan satılan ilacın güncel fiyatı 23.17 TL’dir.
Jelgo Jel Kullananlar
User 1: Ellerimde, özellikle de başparmaklarımın çevresinde artrit var. Sabahları ilk işim bu jeli sürmek oluyor ve akşama kadar hiç ağrı hissetmiyorum. Jelgo jel benim için vazgeçilmez bir ürün!
User 2: Uzun süre reçeteli ağrı kesiciler kullandıktan ve aylarca fizyoterapi gördükten sonra bile ağrılarımda azalma olmamıştı. Son olarak doktorumun tavsiyesi üzerine Jelgo jeli denedim ve ağrılarım tamamen yok oldu! Herkese gönül rahatlığıyla öneririm.
User 3: Geçirdiğim trafik kazasından sonra ayağımda ve bileğimde çok kötü şişlik oluştu. Doktorum bu kremi reçete etti ve kullanmaya başladıktan çok kısa bir süre sonra şişlikten eser kalmadı. Ayrıca morarmaları da süratle geçirdi. Çok başarılı bence.
Bu içerik de ilginizi çekebilir: Reparil Jel Nedir, Nasıl Kullanılır? Reparil Jel Ne İşe Yarar?