Sağlık

İbuactive Krem Nedir, Ne İçin Kullanılır? İbuactive Krem Kullanımı, Yan Etkileri, Fiyatı

Burkulma, romatizma, kireçlenme ve sırt ağrısı… Her biri hem sağlığımız hem de yaşama kalitemiz açısından son derece riskli ve negatif yönlü etkileri bulunana rahatsızlıklar. Bu tür durumlarda elbette ki öncelikli olarak, tıbbi destek almalı ve doğru teşhis konulmasını sağlamalısınız. Bu noktada tedaviniz için hekiminiz bazı ilaçları reçete edebilir. Yaygın olarak başvurulan ilaçların başında da İbuactive Krem gelmekte. Biz de sizin için ilacın kullanımı ve yan etkileri ile ilgili olarak kafanızda oluşabilecek soru işaretlerinin cevaplarını derledik… 

 

İbuactive Krem Nedir? 

Pharmactive İlaç San. Ve Tic. A.Ş. ruhsatı ile üretimi gerçekleştirilen İbuactive, 50 g içerikli alüminyum tüp formundadır ve haricen uygulanır.  

Etken madde olarak İbuprofen içeren kremin yardımcı maddelerinde ise; deiyonize su, propilen glikol, lavanta esansı, makrogol setostearil eter, izopropil miristat, sorbitan oleat, gliserol monostearat, polisorbat 60 ve makrogol gliserol hidroksi stearat’tır. 

Ağrı kesici ve aynı zamanda da iltihap giderici nitelikte endikasyon sağlar.  

İbuactive Krem Ne İçin Kullanılır? 

  • Travmayla birlikte oluşum gösteren burkulma ve ezilme durumlarında, 
  • Fibromiyalji yani adalelerde görülen romatizmada, 
  • Eklemlerin yıpranma veya yaşlanmaya bağlı olarak deformasyona uğramasıyla oluşan artroz hastalığında, 
  • Sırt bölgesinde şiddetli ağrılarla baş gösteren lumbago rahatsızlığında, 
  • Eklemleri çevreleyen tendon gibi yumuşak dokulu alanların iltihaplanması ile meydana gelen tendinit tedavisinde, 
  • Bel ağrılarında, 
  • Eklem iltihaplanmalarında, 
  • Omuz ve boyun sertleşmesinde; İbuactive endikasyon gösterir.  

İbuactive Krem Ne İşe Yarar? 

Ağrı kesici ve aynı zamanda da iltihap giderici nitelikte olan İbuactive, güçlü formülasyonu sayesinde kas ve iskelet sisteminde meydana gelen pek çok problemin çözümünde lokal olarak etki gösterir.  

 

İbuactive Krem Nasıl Kullanılır? 

Kremin şikayetleriniz üzerinde etki göstermeye uygun nitelikte olup olmadığına ve nasıl kullanılması gerektiğine yönelik en doğru bilgi hekiminiz tarafından paylaşılacaktır. Bu nedenle doktorunuzun talimatı olmadan ilaç kullanımından kaçınınız. Prospektüs içeriğinde yer alan kullanım talimatı ise şu şekildedir: 

İlgili bölgeye, alanın genişliği de değerlendirilerek 4 ila 10 cm uzunluğunda miktarı sürün. Bu sırada ellerinizin uygun hijyen koşullarına sahip olduğundan emin olun ve imkânınız varsa eldiven kullanarak uygulamaya çalışın. Cilt yüzeyine nüfuz etmesini kolaylaştırmak için hafif hareketler ile ovalayın.  

Günde 3 ila 4 kez kullanılabilen İbuactive kremi; 3 haftadan daha uzun süre kullanmayınız. Tam olarak ne kadar süre kullanmanız gerektiği hekiminizin görüşü ile belirlenir.  

Şişkinlik ve hematom gibi durumlarda kremi sürdükten sonra bandaj kullanarak sarabilirsiniz.  

İbuactive Kremi Aşağıdaki Durumlarda Kullanmayınız

  1. İbuprofen etken maddesine karşın tespit edilmiş duyarlılığınız varsa, 
  2. Hamilelik sürecinizin son üç aylık döneminde iseniz, 
  3. Cilt yüzeyinde açık yaralarınız varsa, 
  4. Egzama problemi yaşıyorsanız; İbuactive kremi kesinlikle kullanmayınız.  

İbuactive Kremi Aşağıdaki Durumlarda Dikkatli Kullanın

Burnun iç katmanında şişme ve ateş ile birlikte görülebilen hastalıklarda dikkatli kullanmaya özen gösterin. Buna ek olarak:

  • Astım 
  • Saman Nezlesi 
  • Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı  

İbuactive Krem Hamilelikte Kullanılır mı? 

Hamilelik döneminde ve hamilelik şüphenizin bulunduğu süreçlerde mümkün mertebe ilaç kullanımından kaçının; gereklilik halinde ise mutlaka doktorunuzun kontrolünde kullanmaya çalışın. Hamilelik sürecinde ilaç kullanımı ile birlikte görülebilecek olan olumsuz etkiler İbuactive için de geçerlilik göstermektedir. İlacın prospektüsünde gebelik kategorisi, C ve D olarak belirtilmiştir.  

Birinci ve İkinci Trimester Dönemi: C 

Bu kategoride yer alan ilaçlar için klinik ortam deneylerinde hayvanlar üzerinde üreme çalışmaları gerçekleştirilmiş olup, negatif çizgide sonuçlar alınmıştır. İnsanlar üzerinde yapılmış olan çalışmalar ise sonuç belirtebilecek düzeyde yeterlilik arz etmemektedir. Bu doğrultuda ancak doktorunuz, ilacın risklerini ve olası yararlarını değerlendirerek kullanmanızı önerebilir. 

Üçüncü Trimester Dönemi: D 

Bu kategorideki ilaçlar araştırma, deney ve pazarlama verilerinden elde edilen sonuçlara göre gebelik sürecindeki insanlar üzerinde fetüsün gelişimine yönelik olumsuz etkilere neden olmaktadır. Yine de doktorunuz bu olumsuzlukları da değerlendirerek, gereklilik halinde ilacın kullanımına dair onay verebilir. 

İbuactive Krem Emzirirken Kullanılır mı? 

Anne sütüne karışabilme riski nedeniyle, emzirme döneminde doktor kontrolünün dışında ilaç kullanımından kaçınılması gerekir.  

İlacın etken maddesi olan ibuprofen maddesi, anne sütüne karışma eğiliminde olmasına karşın düşük miktarlarda kullanımı sonucunda tespit edilen bir olumsuzluk kaydedilmemiştir. Bu nedenle kısa süreli olarak planlanan tedavilerde emzirmenin sonlandırılmasına gerek yoktur. Uzun süreli tedaviler, günlük 3 ila 4 arasındaki kullanım sıklığının aşılması ve geniş alanlarda kullanılması gerektiğinde emzirme sürecinin sonlandırılıp sonlandırılmayacağı ile ilgili hekim görüşü alınız.  

İbuactive Krem Çocuklarda Kullanılır mı? 

Kremin bebekler üzerinde kullanımı kesinlikle uygun değildir. Ayrıca 14 yaşın altındaki çocuklar için de kullanmayınız. Bu yaş gurubun büyük olan çocuklarda nasıl kullanılması gerektiğine dair de doktorunuza başvurmayı ihmal etmeyin.  

İbuactive Krem Yan Etkileri 

İlacın etken maddesine veyahut bileşeninde yer alan yardımcı maddelerine karşı duyarlılığınızın bulunması halinde İbuactive kullanımı sonrasında alerjik reaksiyon gözlemlenebilir.  

  • Nefes almada zorluk çekme 
  • Gözde sulanma 
  • Burun akması  
  • Geniş yüzeylerde kaşıntı 
  • Şişkinlik 
  • Kızarıklık 
  • İltihaplanma  
  • Işığa yönelik hassasiyet belirtileri, bu kreme yönelik alerjinizin olabileceğine işaret eder. Bu durumda ilacın kullanımına son verin ve zaman kaybetmeden tıbbi kuruluşlardan destek alın.  

İbuactive’in kullanımı ile ortaya çıkabilecek diğer yan etkiler ise; uygulanan cilt yüzeyinde bölgesel olarak gözlemlenen: 

  • Kızarıklık, 
  • Kaşıntı 
  • Hassasiyet 

İbuactive Krem Fiyat 

19.92 TL olan 2021 güncel fiyatı ile eczanelerden temin edebileceğiniz krem, normal reçetelidir ve aynı zamanda da SGK tarafından geri ödemesi bulunan ilaçlar listesinde de bulunmaktadır.  

İbuactive Krem Muadilleri 

İlaçlarınıza erişmekte zorluk yaşamanız durumunda tedavi sürecinizin handikaba uğramaması için eşdeğer nitelikli ilaçları da kullanabilirsiniz. İbuactive muadilleri aşağıda listelenmiştir:  

  • Artril Jel 
  • Dolgit Krem 
  • Dolven Jel 
  • Gerofen Jel 
  • Neoprofen Jel 

İbuactive Krem Kullananlar 

User 1: Çok alerjik bir bünyem olmasından dolayı temkinli olarak kullandım ama neyse ki yan etki yapmadı.  

User 2: Arkadaşlar hamileyseniz hele ki son aylardaysanız kesinlikle kullanmayın. Doktorunuz da yazmaz zaten büyük ihtimalle ama sakın kendiniz eczaneden alıp kullanmayın. Bebeğe zarar verirmiş. 

User 3: Güçlü bir ağrı kesici. Kas gevşetici olarak da etkileri var ve çok hızlı etki edebiliyor.  

Bu içerik de ilginizi çekebilir: Siğil Nedir? Neden Olur? Nerelerde Görülür? Siğil Tedavisi

admin

Severek yazdığım, sizlerle dertleştiğim mekan burası. Hayattan zevk alarak yaşamak mı istiyorsun? Bi yere gitme. Zevosis'i takip et.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu