Site icon Zevosis

Doğal Ev Yapımı Şampuan ve Saç Maskesi Tarifleri

Zevosis olarak biz her şeyin doğalından yanayız. Bu yazımızda size Doğal ev yapımım şampuan ve doğal ev yapımım saç maskesi tarifleri vereceğiz.

Doğal Şampuan Tarifi- Saç Bakımı İçin İdeal Şampuan

Doğal ev yapımı şampuan tarifinde de ilk denemede beklentiniz yüksek olabilir ancak güzel sonuçları beraberinde getirir. Hem cilt yoluyla emilerek, kanımızda ve organlarımızda biriken vücudumuza zararlı olan kimyasallar içermiyorlar, hem de saç derisini ve saçları derinlemesine besleyerek, uzun vadede çok daha iyi bir görünüm sağlıyor.

 

Doğal ev yapımı şampuan tarifi nedir ve nasıl yapılır? Gelin birlikte inceleyelim.

Malzemelerden ana ve köpürtücü olan, Hindistan cevizi sütünü, sabun cevizi veya sıvı Kastilya sabununu tercih edebilirsiniz bu malzemeleri aktarlar da ve ya online mağazalar da bulmak mümkün. Ek malzeme olarak tercihinize göre bitkisel esans yağlar, aloe vera jeli ve B vitamini kapsülleri tercih edilebilir.

Bu malzemelerden, şampuan bazı yapalım ilk başta. Sıvı Kastilya sabunu çok iyi ve kaliteli zeytinyağından yapılan doğal bir malzeme. Zararlı kimyasal madde içermediği ek olarak aklınıza gelebilecek her tür temizlikte kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi sütü, büyük marketlerde konserve halinde satılmaktadır. İsterseniz Hindistan cevizinin kendisini satın alıp içindeki sütten de yararlanabilirsiniz. Sabun cevizi ise, ülkemizde henüz yaygın olarak bilinmemekle birlikte oldukça etkili bir temizleyici meyvedir.

1. 1,5 litre suya 10 adet sabun cevizi ekleyip yaklaşık 2 saat orta ateşte kaynatın, çıkan suyu temizlik için kullanabilirsiniz. Ayrıca sabun cevizlerini yeniden kullanmak üzere kurutup saklayabilirsiniz.

2.  Uygun bir şişeye, yarı yarıya olacak şekilde sıvı Kastilya sabunu ve içme suyu ekleyin.

3.  Uygun bir şişeye, yarı yarıya olacak şekilde Hindistan cevizi sütü ve su ekliyorsunuz.

4.  En etkili olan bu yöntem de çok daha etkili olan baz ise, uygun bir şişeye yarı yarıya Hindistan cevizi sütü ve sıvı Kastilya sabunu eklemek olacaktır.

Bu bazları, tek başına şampuan olarak da kullanabilirsiniz. Fakat daha etkili hale getirmek için  esans yağlar ve malzemelerden, saçınızın ihtiyacına göre ve uygun miktarda şişenize ekleyebilirsiniz. Böylelikle daha etkili bir şampuan elde etmiş olacaksınız.

 

Saçın daha iyi beslenmesi için 2-3 ampul B vitamini (eczaneden satın alın), 1 yemek kaşığı hint yağı (aktardan).

 

Saç dökülmesi sorununuz varsa 20 damla ısırgan otu yağı, çam terebentin yağı, menekşe yağı, biberiye yağı yada lavanta yağı.

 

Yağlı saçlar için 20 damla limon yağı, çay ağacı yağı, adaçayı yağı veya portakal yağı tercih edebilirsiniz.

 

Kuru saçlar için 10 damla, tatlı badem yağı, argan yağı, Hindistan cevizi yağı, organik sızma zeytinyağı, avokado yağı veya jojoba yağı.

 

Normal saçlar için 20 damla lavanta yağı, 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı yada 1 yemek kaşığı limon yağı.

Kepekli saçlar için 1 yemek kaşığı nane yağı, biberiye yağı yada lavanta yağı.

Saç derisinin ferahlaması ve yenilenmesi için 2 yemek kaşığı aloe vera jeli kullanabilirsiniz.

Doğal ev yapımı şampuan kullanmadan önce iyice çalkalamanız gerekmektedir.

 

Parlak, Sağlıklı Ve İpeksi Saçlar İçin Evde Saç Bakım Maske Tarifleri

Bayanların süsü olan saçların canlı, bakımlı ve dolgun görünmesi çok önemlidir. Her kadın ipek gibi güzel , parlak saçlara sahip olmak ister. Değişen nem oranı, kuru hava ve yağmur gibi mevsimsel etkiler kışın saçlarda dökülme, kuruma ya da kepek problemi gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Ancak bunun için de bakım, saç bakımı yapmak ve belirli kurallara uymak gerekir. Saç bakımı ve maskesi yapmak için bakım merkezlerinden aldığınız ürünleri kullanıyor olabilirsiniz. Alternatif ve doğal çözüm isteyenler ise evde kendilerinin hazırlamış olduğu tamamen doğal ürünleri kullanabilirler. İşte size birkaç bakım önerisi!

 

Zeytinyağı, kuruyan saçları nemlendirerek bahara hazırlayan en önemli doğal ürünlerden biridir.

Zeytinyağı,  kuruyan saçları nemlendirerek parlak ve ipeksi görünüme kavuşturacaktır. Zeytinyağını saça sürmek için, banyodan önce saçınızın diplerinden uçlarına doğru masaj yaparak sürmeniz gerekmektedir.. Bu şekilde saçlarınızın tüm kısmının zeytinyağı ile temas ettiğinden emin olduktan sonra, 1 saat kadar saçlarınızı bone ile sararak bekleyin. Saçlarınızı yıkayın ve sonrasında ılık su ile durulayın. Yumuşak bir havlu ile yavaş yavaş  kurulayın. Bu aşamada, saç kurutma makinesi kullanılması tavsiye edilmez . Saç kurutma makinesi, saçınızdaki nemi azaltacaktır ve saçlarınızda kırıklar meydana gelecektir.

 

Saçlarınıza evde kolayca hazırlayıp uygulayabileceğiniz bir diğer maske ise yoğurt maskesi.

Bu saç maske karışımını hazırlamak için ihtiyacınız olanlar; 1  bardak yoğurt, 1 çay kaşığı elma sirkesi 1 tatlı kaşığı bal. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra oluşturduğunuz maskeyi saç diplerinden ve uçlarına doğru masaj yaparak uygulayınız. Yaklaşık 30 dakika kadar bekledikten sonra yine ılık suyla durulayın. Bu maske elma sirkesinin canlandırıcı etkisiyle de saçlarınız daha parlak bir görünüm elde edecektir.

Bunun için, 1 adet yumurtanın sarısını 1.5 yemek kaşığı bal ile karıştırıp hazırladığınız bu karışımı saç diplerinize ve saçların uç kısımlarına iyice yedirerek sürün. 1 saat kadar bekledikten sonra yine aynı şekilde ılık suyla durulayın.

 

Saça uygulanabilecek doğal ürünler ve bu ürünlerle hazırladığınız karışımlar ile uyguladığınız maskeler çok çeşitli ve oldukça iyi sonuç verecektir. Ancak, sadece maskeleri saça uygulamak saç bakımı için yeterli olmaz. Buna ek olarak mutlaka, dikkat etmeniz gereken diğer noktalar da mevcuttur. Bunlardan ilki, saçlarınızı çok sık yıkamamaya özen göstermeniz gerekmektedir.

 

Saçlarınızı sık sık yıkamanız saçta nem kaybına yol açacak ve dolayısıyla kepek ve dökülme problemleri ortaya çıkacaktır. Saçlarınızı  çok sıcak ya da çok soğuk su ile yıkamamaya  özen gösterin ve bir önemli konu ise beslenmenize kesinlikle dikkat edin. Bu hazırladığınız karışımları uygulamakla beraber mevsiminde taze sebze ve meyveler ile omega 3 yönünden zengin olan besinleri sıkça tüketin.

Exit mobile version