Zalain Krem Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?
Yazıda Neler Var?
Zalain krem, tüm mantar enfeksiyonları için kullanılabilen topikal bir antifungaldır. Ayak mantarı (tinea pedis), kasık mantarı (tinea cruris), vücut mantarı (tinea corporis), sakal mantarı (tine barbae), el mantarı (tinea manus) ve diğer tüm mantar çeşitlerini tedavi etmek için uzman doktorlar tarafından sıklıkla reçete edildiği gibi, reçetesiz olarak da eczanelerden satın alınılabilir.
Zalain Krem Nedir
Ruhsat sahibi Adeka İlaç Sanayi ve Ticaret A. Ş. tarafından üretilen Zalain kremin etken maddesi sertakonazol sitrat’tır ve her 20 gramda 0.2 gr bulunur. Saf su, sorbik asit, sıvı parafin, metil p-hidroksibenzoat, gliserol mono, di-isostearat, etilenglikol, polietilenglikol palmito stearat, polioksietilenize ve glikolize C10-C18 doymuş gliseridler ise içerikte bulunan yardımcı maddelerdir. Zalain krem, 20 gramlık alüminyum tüplerde satışa sunulur ve birçok mantar kremi içerisinde en etkili olanlardan biridir.
Zalain Krem Ne İçin Kullanılır?
İlk uygulamada geçici bir kızarıklık yaratabilen Zalain kremin bu etkisi kısa süreli ve geçicidir. Mantar kaynaklı lekelenme, kaşıntı, kızarıklık gibi durumları iyileştirir ve tırnak mantarından sakal mantarına kadar her çeşit enfeksiyonda etkilidir. Ciltteki mantarın çoğalmasını önler, kabuklanmaları ve mantara bağlı diğer deri deformasyonlarını süratle geçirir, dokuların sağlıklı yapısına kavuşmasını sağlar.
Zalain Krem Nasıl Kullanılır?
Topikal olarak haricen kullanılan krem, doktorunuz farklı bir kullanma şekli önermediyse günde 1 ya da 2 kez, 12 saat aralıklarla etkilenen bölgeye masaj yaparak sürülür. Sürülen bölgenin ve ellerinizin önceden temizlenmesi gerektiğini unutmayın.
İyileşme süresi değişkenlik gösterse de genellikle 3 hafta içerisinde mantardan etkilenen cilt sağlığına kavuşur. Kullanmaya başladıktan bir ay sonra şikayetleriniz geçmediyse bile uygulama kesilmeli ve bir uzmanla iletişime geçilmelidir.
Zalain Krem Yan Etkileri
Yan etkileri yok denecek kadar azdır. Hassas ciltli hastalarda daha sık rastlanan hafif reaksiyonları ciltte kuruluk ve döküntü, hafif iltihaplanmalar, kabarcıklar, yanma hissi, kaşıntı ve renk değişimi olarak listeleyebiliriz.
Bu yan etkilerden biri veya birkaçını gözlemlerseniz, doktorunuzla irtibata geçiniz.
Zalain Krem Emzirme ve Hamilelik
İlaç kullanımına azami derecede özen gösterilmesi gereken hamilelik döneminde, krem formunda olan ilaçlar daha zararsız görülebilir. Ancak bu ilaçların da deri tarafından emildiği unutulmamalı ve mutlaka öncelikle bir doktora danışılmalıdır. Mantarın hangi bölgede olduğu ve diğer risk faktörlerini değerlendiren uzman bir hekim sizi konuya dair yönlendirebilir.
Emziren annelerin kullanıp kullanamayacağı konusunda da net araştırma sonuçları olmadığı için durum yine doktorunuz tarafından değerlendirilmelidir.
Zalain Krem Hangi Durumlarda Kullanılmamalıdır?
Aşağıdaki risk gruplarına dahil insanlar ve durumlarda bu kremin kullanmaması tavsiye olunmaktadır:
- Krem içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye alerjisi olanlar
- Göz enfeksiyonu yaşayanlar
- Hamile ve emziren kadınlar
- Burun ve kulak içerisinde
- Açık yaralarda, kuru, çatlamış, tahriş olmuş veya güneş yanığı cilt üzerinde
Zalain Krem Muadili
- Travacort Krem
- Lamisil Krem
- Canesten Krem
- Fungoid Krem
- Troderm Krem
Zalain Krem Fiyatı
Eczanelerde normal reçete ile satılmakta olan Zalain kremin güncel fiyatı 18.85 TL’dir.
Zalain Krem Kullananlar
User 1: Mantar hastalığıyla ilgili şikayetleriniz varsa, ilk denemeniz gereken ilaçlardan biri! Bana doktorum önermişti ve çok iyi geldi, ben de kullanmayı düşünen herkese öneririm.
User 2: Tırnak mantarım bir türlü geçmiyordu, Zalain kremle tanışana kadar! Arkadaşımın önerisi ile başlamam yanlış olsa da sonuçtan çok memnunum. Tırnaklarım yeniden eski sağlığına kavuştu.
User 3: Sonuç almak için düzenli kullanılması şart. Genital bölgedeki mantar sorunum için çok başarılı oldu. Kaşıntıyı ve lekeleri tamamen geçirdi ve hiçbir yan etkisini görmedim diyebilirim. Denemelisiniz.
Bu içerik de ilginizi çekebilir: Kan Şekerini Ne Düşürür? Kan Şekerini Dengeleyen Besinler