Silverdin Krem Nedir, Ne İçin Kullanılır? Silverdin Nasıl Kullanılır, Yan Etkileri Nedir?
Yazıda Neler Var?
Silverdin krem, özellikle yanık ve yaralarda kullanılan çok iddialı, gözle görülür etkilere sahip ve bu yüzden sıklıkla tercih edilen popüler bir cilt kremidir. Aşağıda Silverdin kremin etken maddesi, faydaları ve yan etkileri, nasıl kullanıldığı, güncel fiyatı ve daha fazlasına dair aradığınız her türlü ayrıntıyı bir araya getirdik…
Silverdin Krem Nedir?
Deva Holding A.Ş. tarafından üretilen Silverdin, 40 g ve 400 g’lık alternatifleri ile piyasaya sürülür ve normal reçete ile satılır.
Krem, etken madde olarak; gümüş sülfadiazin ve lidokain içerir. Setil alkol, gliserol monostearat, parafin likit, propilen glikol, polisorbat 60, polisorbat 80, susuz sitrik asit, sodyum sitrat dihidrat, saf su ise içerikteki diğer yardımcı maddelerdir.
Bölgesel uygulanan uyuşturucular, yani ‘lokal anestezikler’ ve kaşıntı önleyen ilaçlar, yani ‘antipruritikler’ grubuna dahil olan ilacın, Silverdin Plus krem formu da vardır ve genel olarak aynı sorunlar için kullanılmaktadır.
Silverdin Krem Ne İçin Kullanılır?
Silverdin kremin başlıca kullanım alanı yanıklar ve yaralardır. Çeşitli sebeplerden kaynaklanan yara ve yanıkların iltihaplanmasının önüne geçerek enfeksiyonları ve sonrasında oluşabilecek lekeleri önler.
Yara ve yanıkları hızla iyileştiren formülün, cilt beyazlatma etkisi olduğu da bilinmektedir.
Silverdin Krem Ne İşe Yarar?
- Ciltteki yanık bölgede kızarıklığı ve acıyı azaltır.
- Yara ve yanıkların iltihaplanmasını önler.
- Ciltteki yaralı ve yanık bölgelerin hızla iyileşmesini sağlar.
- Yanık ve yaraların tedavisinden sonra, ciltte oluşabilecek iz ve lekeleri önler.
- Yaralı ve yanık bölgelerdeki kaşıntıyı engeller.
- Lokal anestezik etkisi sayesinde sorunlu bölgeyi uyuşturur ve ağrıyı azaltır.
- Cildi beyazlatma etkisi vardır.
Silverdin Krem Nasıl Kullanılır?
Doktorunuz tarafından farklı bir uygulama önerilmediği sürece, yara uygun şekilde temizlendikten sonra, 3-5 mm kalınlığında bir tabaka halinde ve steril eldiven veya spatül ile uygulanır. Genellikle günde 1- 2 kez sürmek yeterli olsa da yaradaki akıntının fazla olduğu durumlarda uygulamanın sıklaştırılması gerekebilir.
Tek seferde 5 gramdan daha fazla kullanılmamalıdır.
Silverdin Krem Hamilelikte Kullanılır mı?
Silverdin, gebelik kategorisi B olarak sınıflandırılan ilaçlar arasında yer alır. Hayvanların üzerinde gerçekleştirilen üremeye yönelik çalışmalarda herhangi bir yan etki mevcut olmamasına karşın, insanlara yönelik etkilerine dair net bir çıkarımda bulunabilmek için yeterli ölçüde çalışma mevcut değildir.
Hamile kadınlarda yalnızca çok gerekli olduğunda ve mutlaka doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Gebeliğin son döneminde kullanılmamalıdır. Ve eğer tedavi esnasında hamilelik fark edilirse, derhal kullanım kesilmeli ve bir uzman ile iletişime geçilmelidir.
Silverdin Krem Emzirirken Kullanılır mı?
Anne sütüne geçebileceği için Silverdin kremin emzirme döneminde doktora danışmadan kullanılmaması önerilir.
Silverdin Krem Çocuklarda Kullanılır mı?
Erken doğan ve 2 aylıktan küçük bebeklerde Silverdin kullanılmaz.
Silverdin Krem Yan Etkileri
Silverdin kremin içeriğindeki maddelere karşı duyarlılığı olan kişilerde yan etkiler oluşabilir ve derhal doktora başvurulmalıdır. Ancak, bunun dışında yan etkilerin görülme ihtimali oldukça az kaydedilmiştir ve nadir etkiler şu şekilde listelenebilir:
- Kremin sürüldüğü bölgede döküntü
- Prurit, yani kremin sürüldüğü bölgede kaşıntı
- Ciltte kızarıklık, kabarcıklar, egzama
Silverdin Krem Kullanırken Dikkatli Olmanız Gereken Durumlar
- Silverdin kremin içeriğindeki etken ya da yardımcı maddelere karşı alerjiniz varsa kullanmayın.
- Göze ve göz çevresine sürülmemelidir. Eğer istenmeden göze temas ederse, derhal bol su ile yıkanmalıdır.
- Kremin içeriğindeki setil alkol, kontakt dermatite (lokal deri reaksiyonları) sebep olabilir.
- Kremin içeriğindeki propilen glikol, ciltte irritasyona (tahriş) sebep olabilir.
- Açık yaralarda düşük dozlarda kullanılmalıdır ve uzun süreli kullanımlarda dikkatli olunmalıdır.
- Özellikle geniş cilt yüzeylerinde ve bilhassa da kapalı pansuman (öklüzyon) altında kullanıldığında kalp ritim bozuklukları, nefes alma zorluğu ve hatta ölüme sebebiyet verebilir, bu yüzden küçük alanlarda ve dikkatle kullanılması çok önemlidir.
Silverdin Krem Muadilleri
Silverdin tedarik edilemediği takdirde, hastaya aşağıdaki muadilleri önerilebilir:
- Derisiv krem
- Silvadiazin krem
- Redekain pomad
- Silder sprey
- Silvamed krem
Silverdin Krem Fiyat
Sadece eczanelerde satılan ve doktor tarafından reçete edildiğinde devlet tarafından karşılanan Silverdin kremin 40 gr’lık 2021 güncel fiyatı 13.42 TL’dir, 400 g alternatifi ise 34.83 TL’dir.
Silverdin Krem Kullananlar
User 1: Eski bir dövmemi sildirmeye karar verdikten sonra kullandım ben Silverdin’i. Lazerle yakma işlemi kaynaklı derimde meydana gelen deformasyonu daha çabuk iyileştirdiğini söyleyebilirim, üstelik ağrıyı da azaltıyor.
User 2: Yanık acısına birebir süper yanık kremi! Epilasyon sonrası da denedim ve cildime son derece iyi geldiğini söyleyebilirim.
User 3: Tüm yanıklara iyi geldiği söyleniyor ama ben güneş yanığı için kullandım ve çok faydasını gördüm diyebilirim. Kızarıklığı anında geçirdi ve acısını da hafifletip rahat bir nefes almamı sağladı. Üstelik uzun vadede lekeleri de önlüyor, daha ne olsun?
Bu içerik de ilginizi çekebilir: Tahtakurusu Nedir? Isırırsa Ne Olur? Tahtakurusu Nasıl Yok Edilir?