Fullmetal Alchemist: Brotherhood İnceleme İzlenir mi, Abartılıyor mu?
Yazıda Neler Var?
Toplamda iki versiyonu olan Fullmetal Alchemist (Japonca: Hagane no Renkinjutsuşi), çoğu animesever tarafından oldukça beğenilen bir seri. Animelerin IMDB’si olarak kabul ettiğimiz “myanimelist.net” adresinde serinin ikinci versiyonu olan Fullmetal Alchemist: Brotherhood hala daha zirvedeki yerini koruyor. Ne yazık ki serinin ilk versiyonu daha da gerilerde yer alıyor. “Peki bu iki versiyonu arasındaki farklar nelerdir?”, “Hangisini izlemeliyim?” gibi sorular soruyorsunuz eminim. Gelin bu farkları konuşalım.
Fullmetal Alchemist vs. Fullmetal Alchemist: Brotherhood: İki Versiyon Arasındaki Farklar
Fullmetal Alchemist serisinin Fullmetal Alchemist ve Fullmetal Alchemist: Brotherhood adlı iki versiyonu bulunuyor. Brotherhood, ilk animenin devamı değil onun yeniden yapımıdır. İlerleyen teknolojinin meyvesini yiyen Brotherhood, sadece bu açıdan da farklı değil. İlk versiyon 2003-2004 tarihleri arasında 51 bölüm olarak yayınlandı. Bu 51 bölüm animenin esas aldığı mangadan, bir yerden sonra ayrılıp kendi çizgisinde ilerlemeye devam ederken, diğer versiyon 64 bölümden oluşup manga ile birebir devam etti. Bu yönde iki animeyi de farklı yönleriyle sevenler mevcut.
Tabii sadece farklı olan şeyler bu değil. İlk anime biraz daha karakter odaklı giderken, ikinci anime tamamen olay örgüsüne odaklanıyor. Hikayenin önemli bir kısmına etki edecek bazı karakterler ise ilk animede mangadan çok farklı resmediliyor.
Brotherhood mangaya daha çok bağlı olsa da ilk animenin sevenleri de azımsanmayacak kadar çok insandan oluşuyor. Ben buna rağmen ikinci animeyi temel alıp yazıma devam edeceğim.
Fullmetal Alchemist: Brotherhood Konusu
Fullmetal Alchemist: Brotherhood alternatif bir dünyanın sanayi devriminin başlangıcı olan 18-19 .yyda geçmektedir. Bizim dünyamızda değersiz metallerin altına dönüştürülmesini amaç edinmiş simya bilimi bu alternatif dünyada çok farklı boyutlara ulaşmış ve fantastik bir güç olmuştur. Animemizin baş karakterleri Edward ve Alphonse Elric küçük yaştayken, babaları evi terk edince anneleriyle yaşamaya başlarlar. Lakin şanssız yavrularımız annelerini de ölümcül bir hastalık sonucu kaybederler. Yetim kalan çocuklarımız aynı köyde olan Winry ve onun babaannesiyle birlikte yaşarlar. Burada yaşarken ölü annelerini canlandırmak için simya kullanan ikili, simyada yasak olan bu dönüşümü yapınca beklemedikleri şeyler yaşarlar. Artık Edward bir kolunu ve bir bacağını, Alphonse ise tüm bedenini kaybetmiştir. Protez kol ve bacakta da ilerlemiş olan bu alternatif dünyada Edward, cyberpunkvari bir hava verirken, Alphonse ise baştan aşağıya metal bir zırh olmuştur. Anime ikilinin kaybettikleri uzuvlarını geri alabilmek için gerekli olan felsefe taşını bulmaya çalışmalarıyla başlıyor.
İzlenir mi?
Anime, bir shounen (genç erkeklere hitap eden) animesi olarak gözükse de değindiği konularla her yaştan izleyiciye kapılarını açmaktan sakınmıyor. Mangadaki hikâyenin inanılmaz başarısının üstüne animenin müzikleri de eklenince kendinizi içinden çıkılamayacak bir girdapta buluyorsunuz. Karakterlerin temeli ve geçmişi o kadar iyi hazırlanmış ki siyah ve beyaz olarak ayırt edemeyeceğiniz tonla karakter mevcut. Bunun yanı sıra bu karakterlerin de farklı amaçları bulunmakta.
Yazımın geri kalanında da bahsettiğim gibi oldukça iyi bir anime olan Fullmetal Alchemist, animeyle henüz tanışmayan insanlara da gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir yapım. Eğer henüz anime izlememişseniz, kenarından köşesinden geçmediyseniz, serinin ikinci versiyonu olan bu anime tam size göre.
Bu içerik de ilginizi çekebilir:Çocuklarda Dikkat Dağınıklığı Belirtileri ve Tedavisi